VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-17°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Boven de Noordzee bevindt zich een klein, maar vrij actief lagedrukgebied. Bij ons zorgt dat vo [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 16-18°

60 %

Windrichting

W 4-6 bft
Morgen krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert zelf [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

MA

8 Jun

Weertype

Weertype

± 10° | 17-20°

30 %

Windrichting

N 3 bft
Maandag zien we nog een gelijkaardig beeld als tijdens het weekend, maar met een verder afnemen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten nog altijd met een IJslandlaag waarin storm Ciara geleidelijk verder oostwaarts wegtrekt. Wij zitten intussen achter het koufront van Ciara in een zeer stevige westelijke stroming. Het zwaartepunt van het IJslandlaag trekt de komende dagen geleidelijk aan richting Scandinavië. Tegen het midden van de week profiteren we heel tijdelijk van de invloed van een zwak hogedrukgebied dat tegen donderdag alweer gepasseerd is. In de tweede helft van de week trekken nieuwe Atlantische lagedrukgebieden alweer richting het Noordzeegebied en brengen in de tweede weekhelft weer perioden met regen en wind met zich mee. Ook de temperaturen gaan tegen het eind van de week en volgend weekeind weer ruim in de dubbele cijfers zitten.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zijn we nog niet van het ontstuimige weer verlost. Er is nog altijd erg veel wind en die kan verspreid over de dag in perioden gemakkelijk weer uithalen tot 80 à 90 km per uur. Een enkele rukwind zelfs nog tot 100 km per uur. Er passeren verspreid over de dag ook nog een aantal buienlijnen waarbij het periodiek fel regent. Vooral vanochtend vallen er nog een aantal felle buien. Nadien wordt het meest droog met een plaatselijke verspreide bui. Tussendoor zijn er langere droge perioden met wat zon. De maxima zitten daarbij rond een tiental graden.

Ook tegen de avond dient zich nog een buienlijn aan. Dan kunnen er opnieuw enkele felle buien vallen, zelfs met kans op stofhagel en een donderklap.

Het is ook uitkijken naar de combinatie van springvloed en felle wind waarbij de wateropzet langs onze kust vanmiddag heel hoog kan worden. Hoe dat in elkaar zit, legde ik al eens in een eerdere video uit. Die kan je hier nog eens herbekijken:

Er staan op mijn Youtubekanaal trouwens nog veel meer video’s. Tip: abonneer je (het is gratis!) en klik ook op het belletje, dan krijg je telkens een melding als ik een nieuwe video post.

Vanavond vallen dus eerst nog een aantal felle buien en vallen er nog geregeld buien. Daarbij kan de wind nog fel uithalen met zware rukwinden. Later in de nacht is er nog kans op een enkele bui, maar nadien overheersen de droge perioden. De minima dalen tot rond een 4 à 5 graden en de wind neemt geleidelijk wat in kracht af.

Morgen:

Morgen blijft het nog wisselvallig met een mix van wolken en opklaringen. De buienneiging wordt kleiner, maar is zeker niet verdwenen. Er blijft kans op het voorkomen van een aantal lokale buien en daar kunnen nog altijd gemene rukwinden op zitten. Uitschieters van 80 tot 90 km per uur blijven lokaal mogelijk tijdens een eventuele bui, maar over het algemeen neemt de wind toch flink in kracht af. Die blijft in een westelijke richting zitten zodat er wat minder zachte lucht aangevoerd wordt met maxima rond een graad of 8.

In de nacht naar woensdag wordt het verder rustiger. De buien verdwijnen zo goed als helemaal bij minima rond een graad of 4 tegen de ochtend.

Overmorgen:

Woensdag wordt het tijdelijk rustiger met wat opklaringen en nog een enkele losse bui. De maxima zitten rond een 8-tal graden en de wind gaat flink minder waaien. Het wordt de beste en rustigste dag van de week …

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking geleidelijk weer toe.

Later:

Donderdag staat een nieuwe regenzone op het menu. Het is dan de hele dag zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen. De opnieuw zuidwestelijke wind waait dan matig tot vrij krachtig boven land. Aan de kust kan die krachtig worden. De temperaturen lopen ook weer op en gaan naar een 10 tot 12 graden.

Samenvatting:

Vandaag zijn er nog steeds felle rukwinden mogelijk. Die halen per momenten nog 80 à 90 km per uur, tijdens een bui nog lokaal tot 100 km per uur. Er vallen vooral in de ochtend buien, overdag krijgen we een mix van wolken en opklaringen met een enkele bui. Maxima rond 10 graden.

Tegen vanavond duiken er weer enkele actievere buien op met kans op hagel en onweer en weer rukwinden. In de nacht verdwijnen de buien bij minima rond 4-5 graden.

Geert, maandag 10 februari, 06.40 uur.

Er is intussen ook nog een nieuwe minuut natuur online met Iris Lady Beatrix Stanley in de hoofdrol:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl