ZA

4 Apr

Weertype

Weertype

3-4° | 14°

0 %

Windrichting

Z 1-3 bft
Een zich zeer snel tot een zeer sterk ontwikkelend hogedrukgebied ligt intussen boven Duitsland [...]
Lees verder

ZO

5 Apr

Weertype

Weertype

3-4° | 19°

0 %

Windrichting

Z 2-3 bft
Morgen kan het direct nog veel zachter worden. We krijgen dan een zachte zuidelijke stroming me [...]
Lees verder

MA

6 Apr

Weertype

Weertype

6-7° | 18°

30 %

Windrichting

ZW 3 bft
Maandag hebben we last van een zwakke storing die door onze regio loopt. De bewolking neemt gaa [...]
Lees verder

DI

7 Apr

Weertype

Weertype

7-8° | 17°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Dinsdag zitten we dan met de opbouw van een nieuw hogedrukgebied in onze omgeving. De wind kan [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een stevig uit de kluiten gewassen IJslandlaag beheerst nog steeds ons weer. Het houdt een zeer strakke westcirculatie aan op de Atlantische Oceaan. Die voert de ene storing en / of buienlijn na de andere naar ons toe. De voorbije nacht trok een zware buienlijn door de regio, die wordt vandaag overdag tijdelijk gevolgd door een trekrug. Tegen vanavond echter, loopt al een volgende warmtefront binnen. Daar komen we dan op donderdag achter te zitten, in een brede warme sector. Het gaat echter snel want donderdagavond al, is daar al een koufront met nieuwe regen en buien. Vrijdag krijgen we weer even een betere dag met een mobiele wig van hoge luchtdruk. In het weekeind liggen storingen met vrij veel wind weer dichtbij. Tot storm komt het niet, maar het waait wel stevig door en er zijn wel enkele stevige rukwinden mogelijk. We krijgen ook af en toe wat regen, maar die timing schuift nog teveel heen en weer om daar al een vaste uitspraak over te doen. Er zullen zeker ook langere droge perioden voorkomen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vanochtend vroeg kunnen er in eerste instantie nog enkele buien vallen. Daarna kunnen we tijdelijk profiteren van de gunstige invloed van een rug van hoge luchtdruk, maar dat is tijdelijk. Het is vandaag dan ook eerst licht, later meest wisselend bewolkt. In de loop van de namiddag neemt de bewolking daarbij geleidelijk steeds verder toe. Maxima rond 9 graden bij een eerst noordwestelijke, later weer naar zuidwest draaiende wind.

Vanavond schuift dan alweer een regenzone dichterbij en gaat het opnieuw regenen. Minima in de nacht naar donderdag rond een graad of 8, maar wel geleidelijk oplopend tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen is het eerst nog bewolkt en regenachtig. Later overheersen de droge perioden, maar er is veel bewolking en er staat opnieuw een goed doorblazende zuidwestelijke wind. Die waait matig tot vrij krachtig boven land, later vrij krachtig. Aan de kust is die krachtig. De maxima zitten dan weer rond een 12-tal graden.

In de avond en nacht trekt een volgende actief front door onze regio. Het kan daarop donderdagavond en vrijdagnacht fors regenen en ook de wind spant weer flink aan. Aan zee kan die weer uithalen met windstoten tot rond een 80 à 90 km per uur, boven land is dat tot rond de 70 km per uur.

Overmorgen:

Vrijdag wordt een betere dag. Het blijft hoogst waarschijnlijk meest of zelfs volledig droog. We krijgen een mix van wolken en opklaringen en nog altijd een stevige wind. De maxima zitten ook weer rond een graad of 12.

Later:

Zaterdag wordt een licht wisselvallige dag. Er zijn brede opklaringen, naast perioden van bewolking. Tijdelijk is al eens een bui of wat regen mogelijk, maar er zullen zeker ook lange droge perioden zijn en het is erg zacht met 11 tot 12 graden. Er staat vrij veel wind, maar geen storm. Er kunnen wel uitschieters zijn tot een 60 à 70 km per uur.

Samenvatting:

Na nog een laatste buitje in de vroege ochtend, wordt het wisselend bewolkt. Tijdelijk zijn zelfs een aantal brede opklaringen mogelijk. In de loop van de dag neemt de bewolking dan geleidelijk aan weer toe. Vanmiddag is het zwaar bewolkt. Maxima rond 12 graden bij een matige tot vrij krachtig noordwestelijke wind.

Geert, woensdag 19 februari, 06.20 uur.

De nieuwe minuut natuur van deze week gaat weer over een winterbloeiende struik: de wintergroene ribes!

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl