DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 16° | 19-21°

80 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Tot en met vrijdag zitten we onder invloed van lagedrukgebieden die van west naar oost trekken [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

60 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Morgen trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer op [...]
Lees verder

ZA

11 Jul

Weertype

Weertype

± 10° | 19-21°

20 %

Windrichting

N 2-3 bft
In het weekeind wordt het stabieler. Zaterdag breidt een uitloper van het Azorenhoog zich over [...]
Lees verder

ZO

12 Jul

Weertype

Weertype

8-9° | 20-22°

10 %

Windrichting

VAR 2 bft
Zondag wordt een fraaie dag. Het is droog en er zijn brede opklaringen met flink wat ruimte voo [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Er verandert nog altijd weinig tot niets op de weerkaarten. We blijven met een compleet losgeslagen westcirculatie zitten op de Atlantische Oceaan en er is niets dat er op wijst dat daar enige rust in komt. Diepe depressies nabij IJsland blijven ons weerbeeld bepalen. Ze sturen telkens storingen, buienlijnen en randdepressies onze kant op. Aan de andere kant vinden we het Azorenhoog terug dat van tijd tot tijd een uitloper van hoge druk tot over onze omgeving rolt, wat dan heel even voor wat rust kan zorgen op de kaarten. Vandaag krijgen we zo’n uitloper van het Azorenhoog binnen. In het weekeind zijn het dan weer storingen die het weerbeeld bepalen, terwijl op maandag eerst heel tijdelijk weer een wig van hoge luchtdruk voor een kleine verbetering zorgt, maar die wordt overdag alweer snel door een nieuwe storing gevolgd. Ook daarna echter, blijft het een komen en gaan van storingen en lagedrukgebieden. Stabiliteit is niet aan de orde. Wel zien we dat in de loop van volgende week het Azorenhoog zich wat noordelijker gaat opstellen, waardoor de stroming bij ons meer noordwest zou worden met als gevolg wat koudere temperaturen en dat zou kunnen uitlopen op meer kans op wat winters getinte neerslag.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een betere dag. Het blijft zelfs volledig droog. We krijgen een mix van wolken en opklaringen en nog altijd een stevige wind. In de ochtend zijn er zelfs brede opklaringen mogelijk. Gaandeweg de dag neemt de bewolking echter geleidelijk wel toe en wordt het minder zonnig. Tegen de late middag raakt het dan ook helemaal bewolkt. De maxima zitten ook weer rond een graad of 11. Het wordt zonder twijfel toch een beetje de betere dag van de week, wat vergelijkbaar met eergisteren. De wind is zuidwest en wordt aan zee tegen het eind van de dag wel weer vrij krachtig tot krachtig met pieken daar tot rond een 50 à 60 km per uur.

Tegen de avond en vannacht komt er nog meer bewolking en tegen de ochtend neemt de kans op wat lichte regen weer toe. Minima daarbij rond ongeveer een 8-tal graden.

Morgen:

Morgen wordt een licht wisselvallige dag. Er zijn heel veel wolken met weinig of geen opklaringen. Geleidelijk aan neemt de bewolking nog meer toe en  is tijdelijk al eens een bui of wat regen mogelijk, maar er zullen zeker ook lange droge perioden zijn en het is erg zacht met 11 tot 12 graden. Er staat vrij veel wind, maar geen storm. Er kunnen wel uitschieters zijn tot een 60 à 70 km per uur.

In de nacht naar zondag neemt de kans op regen en buien verder toe. Minima rond een graad of 8.

Overmorgen:

Ook zondag is er veel bewolking. In de ochtend is de passage van een storing die doortrekt met perioden van soms intense regen. Tegen of pas kort na de middag is het gros van die storing voorbij en wordt het droger vanaf de kust. Toch blijft ook nadien nog een bui mogelijk. In de middag is het zwaar bewolkt met enkele opklaringen en kan er al eens wat regen of een bui vallen, maar er zijn dan ook zeker lange droge periodes. Het is erg zacht met 11 tot 12 graden.
Er staat vrij veel wind, maar ook dan zeker geen storm. Er kunnen wel weer uitschieters zijn tot een 60 à 70 km per uur boven land tot 80 à 90 km per uur aan zee. Dat laatste is vrij veel en kan voor de carnavalsoptochten aan de kust een moeilijke zaak worden, maar ook landinwaarts gaan we toch met een aantal rukwinden moeten rekening houden. Tegen de late middag / avond komt alles weer tot rust en in de nacht naar maandag kan het zelfs fors afkoelen met minima die naar 2-3 graden dalen tegen maandagochtend.

Later:

De vooruitzichten voor maandag zijn intussen wel verslechterd. De dag zal nog droog starten met een aantal brede opklaringen, maar dat blijft niet duren. We krijgen al snel veel wolken binnen en in de loop van de dag volgt dan ook regen. Het is wel nog altijd zacht met maxima die weer naar dubbele cijfers oplopen. Verder spant ook de zuidwestelijke wind weer flink aan.

Samenvatting:

De dag start rustig met brede opklaringen. Geleidelijk aan komt er meer bewolking opzetten en raken we de zon kwijt. Maxima rond 11 graden bij een langzaam aanspannende zuidwestelijke wind. Tegen het eind van de dag zijn er uitschieters mogelijk tot rond 50-60 km per uur aan zee.

Geert, vrijdag 21 februari, 06.30 uur.

De nieuwe minuut natuur van deze week gaat weer over een winterbloeiende struik: de wintergroene ribes!

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl