DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 16° | 19-21°

80 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Tot en met vrijdag zitten we onder invloed van lagedrukgebieden die van west naar oost trekken [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

60 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Morgen trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer op [...]
Lees verder

ZA

11 Jul

Weertype

Weertype

± 10° | 19-21°

20 %

Windrichting

N 2-3 bft
In het weekeind wordt het stabieler. Zaterdag breidt een uitloper van het Azorenhoog zich over [...]
Lees verder

ZO

12 Jul

Weertype

Weertype

8-9° | 20-22°

10 %

Windrichting

VAR 2 bft
Zondag wordt een fraaie dag. Het is droog en er zijn brede opklaringen met flink wat ruimte voo [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied breidt zich geleidelijk volledig over onze regio uit. De kern ervan komt boven Frankrijk te liggen. Tegelijk nadert een storing de Nederlandse Wadden, maar die komt daar in de loop van komende avond en nacht tot stilstand en wordt dan weer noordwaarts weg geduwd. Het hoog wordt dan de komende dagen vervolgens geleidelijk zuidwaarts weggedrukt. De nog altijd stevige westcirculatie die zich nog steeds boven de Atlantische Oceaan bevindt, breidt zich begin volgende week geleidelijk weer meer naar West-Europa uit. We komen dan volgende week ook weer meer onder invloed van storingen met zachte lucht en perioden van regen en wind. Er blijft echter steeds tegengas gegeven worden door hogedrukgebieden die zich telkens ten zuiden en zuidwesten bevinden. Die schuiven dan telkens ook door richting Centraal en Oost Europa zodat een echt doorbreken van de westcirculatie op onze breedtegraad niet echt goed lukt. Deze luchtdrukverdeling zorgt bij ons wel steeds voor erg zacht weer met veel wolken. Een winterse setting op de weerkaarten is op de weerkaarten voorlopig dan ook nog steeds niet te zien.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Nog de hele week zet ik hier een filmpje in de kijken dat ik op Youtube zette met een kort overzichtje van de belangrijkste weer- en natuurgebeurtenissen van 2019. Wie het nog niet zag, kan via deze link nog een kijkje gaan nemen:

Vandaag begint de dag eerst met een aantal brede opklaringen en zonnige perioden. Gaandeweg schuiven er echter weer meer wolken binnen en vanmiddag krijgen we een mix van wolken en nog enkele opklaringen. Mogelijk valt daarbij ook nog een heel enkele lokale bui, maar de droge perioden overheersen. Die kans op een bui is het grootste in de gebieden dicht tegen de Nederlandse grens. De rest van onze regio houdt het eigenlijk helemaal droog met een mix van wolken en enkele opklaringen. De wind zit in een meest westelijke richting en waait matig. De maxima vallen een klein beetje terug, maar halen nog gemakkelijk een 6 tot 8 graden.

In de avond en nacht wordt het rustiger bij minima die tegen zondagochtend naar een 3-4 graden terugvallen. Er is wel veel meer bewolking dan de voorbije nacht.

Morgen:

Morgen wordt meer dan waarschijnlijk een volledige droge dag. Er is wel meer bewolking in de ochtend dan vandaag. Later komen er wat meer opklaringen met zelfs een aantal vrij brede opklaringen. Maxima dan rond een 6-7 graden. Doordat de wind dan een stuk minder hard waait, voelt dat zeker niet slecht aan.

Ook de nacht naar maandag wordt vrij koel met 3-4 graden, maar de bewolking neemt dan wel weer toe.

 

Overmorgen:

Maandag wordt ook nog een vrij aardige dag, al neemt de bewolking en later de wind geleidelijk aan wel weer toe. We houden het meer dan waarschijnlijk wel nog de hele dag volledig droog terwijl de maxima dan eerder de neiging hebben om nog een graadje minder hoog uit te komen. We noteren gaandeweg de dag temperaturen van zo’n 6 à 7 graden.

Later:

Dinsdag wordt het opnieuw regenachtig en trekt de wind fors aan. De regen zal waarschijnlijk vooral in de voorgaande nacht zitten wanneer een storing door onze regio trekt. Overdag is het meer droog al is een bui zeker nog mogelijk. De maxima lopen fors op en halen gemakkelijk een 11 tot zelfs 12 graden bij een flinke zuidwestelijke wind.

Samenvatting:

Het is eerst vrij zonnig tot zonnig, maar in de loop van de dag komt er stilaan weer meer bewolking opzetten. Vanmiddag krijgen we dan een mix van wolken en opklaringen. Het wordt daarbij zo’n 7 tot 8 graden bij een matige wind uit een westelijke richting.

Geert, zaterdag 04 januari, 10.50 uur.

Haantjes kijken en luisteren in de nieuwe minuut van deze week: