DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten met een uitloper van het Azorenhoog in onze buurt. Die houdt heel even de meest actieve storingen op een afstand, maar is niet sterk genoeg. Daardoor kunnen zwakkere storingen ook vandaag al hun invloed op ons weer uitbreiden. Morgen loopt al een volgend front binnen, verbonden aan een diep IJslandlaag. Vervolgens wordt de Azorenuitloper begin volgende week snel zuidelijk weg geduwd onder invloed van een volgende erg diepe en actieve depressie. Die arriveert maandag / dinsdag in het zeegebied tussen IJsland en de Britse Eilanden. Dat laag zal dan de hele volgende week ons weer beïnvloeden. Het stuurt storingen en buienlijnen onze kant op met kans op ontwikkeling van een paar actieve randstoringen. Het laag zorgt de hele volgende week voor een stevige zuidwestelijke stroming met aanvoer van opnieuw erg zachte lucht. Vooral naar het midden van de week toe kan het weer extreem zacht worden. Tegen het eind van volgende week zijn er een aantal oplossingen op langere termijn waarbij eventueel een Europees hoog voor enkele koudere dagen zou kunnen zorgen met meer stabiliteit. Die oplossingen zijn voorlopig echter ver in de minderheid.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Na een wat koelere start en een op vele plekken fraai gekleurde zonsopgang, loopt er vandaag al verrassend snel vrij veel bewolking binnen. De rest van de dag moeten we dan ook rekening houden met veel wolken, maar het blijft wel droog. Toch zijn ook een aantal verspreide opklaringen in de loop van de dag zeker mogelijk. Vooral later vanochtend en in de eerste helft van de middag zijn tijdelijk wel weer wat bredere opklaringen niet uitgesloten. De wind waait daarbij wel vrij stevig door en wordt matig tot zelfs vrij krachtig. Aan zee zelfs krachtig, zeker tegen het eind van de dag. De temperaturen gaan op zoek naar maxima van om en bij de 8 à 9 graden.

Vanavond en vannacht is het ook zwaar bewolkt met weinig tot geen opklaringen. De minima zitten daarbij rond ongeveer 5-6 graden.

Morgen:

Morgen nemen de regenkansen weer toe. Storingen schuiven weer dichterbij al gaat het morgen wel nog maar om een zwakke storing die in de ochtend doortrekt. Er is veel bewolking met kans op wat lichte regen of motregen, zeker in de ochtend. In de namiddag vallen er dan een paar verspreide lichte buitjes met temperaturen die ook op morgen ongeveer 8 à 9 graden bereiken. De wind wordt weer zuidwest en blijft fors doorwaaien.

In de nacht naar maandag zien we aanhoudend veel wolken met wat lichte regen of motregen of een enkel buitje en minima die rond een 6-7 graden zitten.

 

Overmorgen:

Ook op maandag zijn de regenkansen vrij groot. Storingen schuiven weer dichterbij. Er is veel bewolking met kans op wat lichte regen of motregen met temperaturen die dan 8 tot 10 graden halen. Het blijft ook flink doorwaaien uit het zuidwesten.

 

Later:

Dinsdag arriveert een actiever front. Het hoort bij een actieve randstoring van het diepe laag ten noordwesten van de Britse Eilanden. In de loop van de dag mogen we ons dan aan een forse scheut water verwachten, begeleid door een flink aantrekkende wind. De maxima gaan weer naar dubbele cijfers en lopen gemakkelijk op naar 11 tot 13 graden. Ook de nachten zijn dan bijzonder zacht met minima die weer dicht tegen een tiental graden blijven zitten.

Samenvatting:

Veel wolken. Toch zijn tijdelijk wel wat opklaringen mogelijk. Zeker later in de ochtend en in de eerste helft van de middag. Het blijft wel droog met een stevige doorstaande zuidwestelijke wind. De maxima houden zich rond 8-9 graden op.

Geert, zaterdag 11 januari, 09.40 uur.

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn. Gewoon kijken naar zonsopgangen en -ondergangen is ook al mooi: