DI

04/16/2024

Weertype

Weertype

| 10°

80 %

Windrichting

4-7 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden. Boven de Noordzee heeft zich een la [...]
Lees verder

WO

17 apr

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3-4 bft
Morgen heeft de wind een noordelijke hoek opgezocht. Van daaruit blijft koele lucht komen met m [...]
Lees verder

DO

18 apr

Weertype

Weertype

| 12°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag wordt het rustiger. De buien verdwijnen, de wind neemt af en de temperaturen kunnen w [...]
Lees verder

VR

19 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Vrijdag wordt een erg wisselvallige dag met perioden van regen, gevolgd door, jawel: mogelijk f [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag profiteren we tijdelijk van de gunstige invloed van een mobiele wig van hoge luchtdruk. Die wurmt zich even tussen een paar storingen door, maar dat is maar heel tijdelijk. Op de Atlantische Oceaan blijft het drummen. Lagedrukgebieden en de daaraan verbonden storingen staan te popelen om tot onze omgeving door te dringen. De komende dagen komen we weer helemaal onder invloed van een complex laag met divers kernen zowel boven de Britse Eilanden, ten westen daarvan als in het zeegebied tussen Schotland en IJsland. Daaraan verbonden fronten en buienlijnen trekken dan ook de komende dagen in een niet aflatende westelijke stroming één voor één over onze omgeving. Dit blijft zeker al tot en met de kerstdagen zo. Na de kerstdagen wordt het mogelijk droger en rustiger, maar zoals ook al de vorige dagen gezegd: dit blijft steeds maar op het eind van de verwachtingsperiode zitten en schuift steeds mee naar achteren naarmate dat dichterbij komt …

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we met een tijdelijk betere dag. Een mobiele wig van hoge luchtdruk zorgt daarvoor. Die begint wel aan zee nog met een paar laatste, wegtrekkende buien, maar dat is nog maar heel tijdelijk. De temperaturen zitten eerst rond 6-7 graden en lopen vanmiddag op naar een graad of 8-9. Daarbij is er vrij veel ruimte voor de zon met een aantal brede opklaringen. Verspreid over de dag passeren er ook wel een aantal wolkenvelden, maar de zon heeft de overhand. De wind waait daarbij meest matig uit een eerst nog zuidelijke tot zuidwestelijke, later zuidelijke tot zuidoostelijke hoek.

Vanavond en komende nacht komt er geleidelijk meer bewolking, maar het is wel nog droog. De minima dalen daarbij tot rond een 6 à 7 graden bij een matige zuidelijke tot zuidoostelijke wind.

Morgen:

Morgen is het dan vervolgens meest wisselend bewolkt. Een volgende storing komt dichter, maar waarschijnlijk bereikt die ons pas later in de namiddag en blijft het overdag nog grotendeels droog. De maxima zitten weer in de lift. Een zuid tot zuidwestelijke wind voert weer zachtere lucht aan met maxima rond een 10-11 graden. Zelfs 12 graden is niet onmogelijk. In de loop van de middag zet de regen dan weer in. In de nacht naar vrijdag trekt een meer actieve storing door met meer intense perioden van regen.

Overmorgen:

Vrijdag wordt dan een meer wisselvallige dag. Wolken, opklaringen en perioden met regen en/of buien wisselen dan af. Vooral in de ochtend. In de namiddag is het duidelijk droger met meer opklaringen. De zuidwestelijke wind steekt weer een tandje bij en het wordt ook dan weer gemakkelijk een 11 tot zelfs weer 12 graden.

Later:

Zaterdag vallen er vooral in de ochtend nog buien of zijn er nog perioden met wat regen. In de namiddag is het droger met meer opklaringen. De temperaturen zitten dan rond 9 à 10 graden.

Samenvatting:

We krijgen een redelijk aardige dag. Er zijn brede opklaringen met flink wat ruimte voor de zon, naast een aantal wolkenvelden. Aan zee start de dag nog met een laatste bui die snel wegtrekt. Maxima overdag rond 8-9 graden bij een matige wind uit een zuidelijke richting.

Geert, woensdag 18 december, 06.45 uur.

De zwartkop! Een klein muisgrijs zangvogeltje dat prachtige serenades afsteekt: