DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De heersende westcirculatie op de Atlantische Oceaan weet van geen wijken. Er blijven storingen aangevoerd worden, al zit er van tijd tot tijd ook wel eens een betere dag tussen. De eerste dagen zitten we daarbij in een meer zuidelijke stroming met aanvoer van wat zachtere lucht. De meest zachte lucht bereikt ons dinsdag. Woensdag profiteren we dan tijdelijk van een wig van hoge luchtdruk die ons even een wat betere dag bezorgt. In de tweede helft van de week komt een nieuw sturend laag west van de Britse Eilanden te liggen. Dat stuurt dan weer geregeld storingen en buienlijnen naar onze omgeving. Op langere termijn lijkt het na de Kerstdagen nog steeds wat rustiger en minder zacht te worden, maar dat blijft op een heel lange termijn zitten van tien dagen vooruit en schuift ook nog altijd mee naar achteren naarmate die periode nadert …

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we een rustiger dag. Er is al van in de ochtend veel bewolking aanwezig en die neemt alleen maar toe. De paar opklaringen die er in de ochtend eerst nog zijn, verdwijnen dan ook snel. In de loop van de ochtend raakt het helemaal bewolkt en vanmiddag volgt er dan geleidelijk wat regen die inzet vanaf de Franse grens. De temperaturen lopen daarbij op naar een 8 à 9 graden bij een matige en uit zuidelijke hoek waaiende wind. Aan zee kan die nog tijdelijk vrij krachtig zijn.

Vanavond en vannacht valt er eerst nog wat lichte regen, daarna wordt het geleidelijk overal droog. Er is wel veel bewolking en er wordt geleidelijk steeds zachtere lucht aangevoerd waardoor de minima niet dalen en rond die 8-9 graden blijven hangen.

Morgen:

Morgen loopt achter het gepasseerde warmtefront steeds zachtere lucht binnen. De maxima kunnen met een naar zuid draaiende wind gemakkelijk oplopen naar een 13-tal graden. Zelfs 14 lijkt hier en daar niet onmogelijk te zijn, zeker landinwaarts. In de ochtend zijn zelfs een paar verspreide opklaringen met wat tijdelijke zonnige perioden mogelijk. In de namiddag komt er geleidelijk meer bewolking met kans op wat tijdelijke regen, maar veel regen zit er dan niet direct aan te komen. Het is dan wel meest grijs en miezerig.

In de nacht naar woensdag valt er tijdelijk wat regen of een aantal buien. Later is het droog en wisselend bewolkt.

Overmorgen:

Woensdag zitten we achter een koufront dat in de voorgaande nacht doortrekt met regen en buien. Overdag is het dan droger en zonniger. Er kunnen tijdelijk zelfs heel brede opklaringen voorkomen met flink wat ruimte voor de zon. De wind zit dan in een westelijke hoek en waait meest matig. Het is dan met ongeveer 8  graden ook weer een stuk koeler dan op dinsdag.

Later:

Donderdag loopt er weer veel meer bewolking binnen en krijgen we al snel te maken met wat regen of een aantal verspreide buien. De wind zit dan weer in een zuidwestelijke richting en waait matig. Aan zee kan dat vrij krachtig zijn. Er loopt ook weer zachtere lucht binnen waarbij het gemakkelijk weer een tiental graden kan worden.

Samenvatting:

Na een droge start, neemt de bewolking overdag geleidelijk aan toe. In de namiddag volgen dan ook perioden met regen. Het is zacht met maxima die naar 8 tot 9 graden oplopen bij een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidelijke wind.

Geert, maandag 16 december, 06.30 uur.

De zwartkop! Een klein muisgrijs zangvogeltje dat prachtige serenades afsteekt: