VR

24 jan

Weertype

Weertype

1-2° | 5-6°

10 %

Windrichting

Z/ZW 1-2 bft
De kern van een verder in kracht afnemende hoog, splitste zich intussen in twee delen. Het voor [...]
Lees verder

ZA

25 jan

Weertype

Weertype

0-2° | 7-8°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen zoekt de wind geleidelijk een zuidwestelijke hoek op en gaat weer wat aantrekken. Daarbi [...]
Lees verder

ZO

26 jan

Weertype

Weertype

0-2° | 8-9°

40 %

Windrichting

ZW 3 bft
Zondag komt een eerste actiever regenfront dichterbij. Die timing ligt nog niet vast. Waarschij [...]
Lees verder

MA

27 jan

Weertype

Weertype

5-6° | 10°

90 %

Windrichting

ZW 3-6 bft
Maandag komen we dan helemaal in ontstuimig weer terecht. Een diepe depressie boven de Britse E [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een depressie met kern boven de Britse Eilanden beheerst ons weer. In de depressie zijn ook de resten opgenomen van ex-tropische storm Sebastian. Een deel van dit laag trekt de komende 24 uur richting de Middellandse Zee, terwijl het hoofdlaag rondjes blijft draaien boven de Britse Eilanden. Dat stuurt een aantal fronten en buienlijnen onze kant op, samen met vrij veel wind en erg zachte lucht. Tegen het weekeind schuift het laag meer naar het oosten door terwijl tegen dan het Azorenhoog zich midden op de Atlantische Oceaan noordwaarts opricht. In het weekeind zorgt dat bij ons voor een meer noordelijkere en koelere stroming. Dat hoog ‘klapt echter snel om’ en wordt na het weekeind via onze omgeving naar het zuiden weggeduwd, waardoor we dan volgende week in een koelere noordwestelijke stroming blijven zitten, maar wel weer met de nodige oceaaninvloed.

Vandaag:

Het weer van vandaag lijkt in grote lijnen op dat van gisteren. Er is opnieuw erg veel bewolking met van tijd tot tijd nog een schuchtere opklaring, maar de wolken overheersen toch wel weer. Er kan daar van tijd tot tijd ook een klein beetje regen of een bui uit vallen, maar veel zal dat zeker niet zijn. De neerslagkansen lopen wel op naarmate de dag vordert. Het is daarbij erg zacht met temperaturen die vanochtend al rond een 10 graden of meer zitten. Vanmiddag zitten die maxima dan rond 11-12 graden. Er waait daarbij ook een matige tot vrij krachtig wind uit een zuidwestelijke richting.

Tegen de avond nemen de neerslagkansen verder toe. Vannacht trekt dan een actieve storing binnen en kan er wel regen van betekenis vallen. Vooral na middernacht en tegen de ochtend kan het intens regenen. Er kan dan toch tussen de 5 en 10 liter wat per vierkante meter vallen. De minima blijven erg zacht met een flinke en verder aantrekkende zuidwestelijke wind. Veel minder dan 8-9 graden wordt het niet.

Morgen:

Morgen start de dag erg nat. De actieve storing die dat veroorzaakt, trekt echter zeer snel weg en nog voor de zon er is, is het al op vele plekken weer droog. Dat blijft echter niet zo want al snel trekken nieuwe buien of gebieden met regen van west naar oost. Het gaat ook hard waaien morgen. De wind wordt vrij krachtig tot krachtig uit zuidwest. Er kunnen rukwinden voorkomen van 60 tot 70, later zelfs tot 80 km per uur. Het blijft erg zacht met ook morgen maxima rond 10-12 graden.

Overmorgen:

Tegen donderdag is de wind gedraaid naar een meer westelijke hoek en stuurt al wat minder zachte lucht binnen. We halen dan nog maar maxima van 9 tot 10 graden bij een mix van wolken, zon en enkele buien. Er kunnen daar enkele felle buien tussen zitten. Zelfs een donderklap is mogelijk.

Later:

Vrijdag blijft het veel droger. Wolken en zon wisselen af en er kunnen wat bredere opklaringen voorkomen. De maxima halen dan nog 9 tot 10 graden bij een afnemende en naar west tot noordwest draaiende wind.

Samenvatting:

Net als gisteren zijn er vandaag weer veel wolken. Een tijdelijke korte opklaring kan, maar even zo goed is er kans op eens wat lichte regen of een buitje. Het is erg zacht met maxima rond 12 graden en een stevige zuidwestelijke wind.

Geert, dinsdag 26 november, 06.30 uur.

Rijp! Prachtige kunstwerkjes van de natuur, op voorwaarde dat het vriest natuurlijk … Kijk je mee?