ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een depressie boven de Britse Eilanden stuurt de komende dagen ons weer. Ze ligt net ten westen van de Britse Eilanden en heeft onder andere de restanten van tropische storm Sebastien in zich. Het laag blijft daar de eerste helft van de week rondtollen en stuurt regelmatig storingen onze kant op. In de tweede weekhelft schuift het laag geleidelijk oostwaarts weg en lost daarbij op. Eind van de week gaat het Azorenhoog zich weer noordwaarts uitbreiden op de Atlantische Oceaan. Tegen dan komen we achter het laag terecht en in combinatie met het hoog op de Atlantische Oceaan krijgen we dan tijdelijk met een meer noordelijke en veel koelere stroming te maken. Lang lijkt dat echter niet te duren, want volgende week wordt de druk van nieuwe Atlantische lagedrukgebieden weer groter. Toch kunnen we in en na het weekeind weer tijdelijk met een veel koeler weertype te maken krijgen.

Weertype

Vandaag:

Vandaag is het helemaal nog niet koel. We krijgen integendeel een erg zachte dag die al start met temperaturen rond een 7-8 graden en die lopen overdag verder op naar maxima van rond een 10 tot lokaal 11 graden. Aanvankelijk zijn er nog wel een aantal brede opklaringen, maar die verdwijnen snel en maken plaats voor een wisselende tot zware bewolking. Het is wel nog meest droog, maar de bewolking neemt wel gaandeweg de dag toe en daarmee ook de kans op wat regen of een bui. Vooral tegen de late middag en vanavond kan er wat nattigheid vallen. De zuid tot zuidwestelijke wind waait daarbij matig, aantrekkend tot vrij krachtig. Zeker aan de kust.

Vanavond en ook vannacht kan er sporadisch eens wat lichte regen of een bui aan te pas komen, maar geen grote hoeveelheden. De minima dalen daarbij naar ongeveer 7-8 graden bij een aanhoudend matige tot vrij krachtig zuidwestelijke wind.

Morgen:

Morgen krijgen we een vergelijkbaar weerbeeld met wolken, enkele opklaringen en kans op wat regen of een bui. Ook weer geen grote hoeveelheden. Het is pas tegen de avond dat een actief front nadert met intensere regenval. De maxima zitten ook weer rond 11 graden, zelfs 12 bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. In de avond en nacht naar woensdag volgt dan intense regen.

Overmorgen:

Woensdag start nat. Een actieve storing die in de nacht doortrok, kan in de ochtend nog voor wat regen zorgen, maar al snel komen er drogere perioden, afgewisseld met buien. Het kan stevig waaien. Aan zee kan de zuidwestelijke wind gemakkelijk uithalen tot 70 à 80 km per uur. Het is een erg zachte dag met maxima die rond een 11-12 graden uitkomen.

Later:

Tegen donderdag is de wind gedraaid naar een meer westelijke hoek en stuurt al wat minder zachte lucht binnen. We halen dan nog maar maxima van 9 tot 10 graden bij een mix van wolken, zon en enkele buien. Er kunnen daar enkele felle buien tussen zitten.

Samenvatting:

Eerst nog een opklaring, maar wind en bewolking nemen snel toe. Maxima rond 10-11 graden. In de late middag kan het wat gaan regenen.

Geert, maandag 25 november, 06.30 uur.

Rijp! Prachtige kunstwerkjes van de natuur; op voorwaarde dat het vriest natuurlijk.  Kijk je mee in de nieuwe natuurminuut van deze week?