Weerpraatje van maandag 01 juli:

Algemene luchtdrukverdeling

Een hogedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden schuift geleidelijk aan dichterbij. Het heeft een uitloper tot boven de Noordzee. Omheen het hoog trekken nog enkele restanten van storingen mee die ons vandaag en vooral morgen nog tijdelijk kunnen beïnvloeden. Later in de week schuift de uitloper steeds meer onze richting uit en wordt het weer stabieler. De aanvoer komt bij ons vanuit een koelere noordwestelijke richting, maar later in de week krijgen we geleidelijk aan weer wat zachtere lucht binnen.

Vandaag halen we geen 25 graden meer. Een west tot noordwestelijke wind voert een stuk minder warme lucht aan waarin we vanmiddag maxima noteren van rond een graad of 20 vlak aan de kust. Landinwaarts is dat rond een 22 graden. In stedelijke gebieden kan dat nog net een graadje extra zijn. Daarbij staat een matige westelijke tot noordwestelijke wind bij veel zon. Toch schuiven er zeker later vandaag ook wel van tijd tot tijd een paar wolkenpartijen voorbij, maar zonder veel erg.

Vanavond en vannacht is het eerst licht bewolkt tot helder en koelt het vrij snel af, maar toch blijven de minima tegen de ochtend weer op een vrij zachte waarde van 13-14 graden. Tegen de ochtend komen er geleidelijk wat meer wolken opzetten.

Morgen trekt er in de ochtend weer een zwak frontje door met in de ochtend tijdelijk meer wolken. Heel misschien valt er daarbij links of rechts een heel klein buitje, maar dat stelt amper iets voor, ALS er al iets zal vallen. De wat meer noordelijke wind voert dan nog een tikkeltje koelere lucht aan met maxima rond 19 graden vlak aan de kust en rond een 20-22 graden landinwaarts. Later op de dag breken er weer meer en brede opklaringen door. Aan zee wordt het morgen in de namiddag weer zonnig.

Vanaf woensdag wint de zon weer steeds meer terrein en lopen de maxima weer wat op. Een uitloper van het Azorenhoog wordt dan in onze richting geduwd en zorgt weer voor stabilisering (zie eerdere bespreking eerste alinea). De wind draait dan weer naar een noordelijke tot noordoostelijke richting, later mogelijk zelfs weer oost. De zon komt er weer meer aan te pas en de aangevoerde lucht wordt ook weer wat warmer zodat de temperaturen weer de weg omhoog vinden.

In de tweede helft van de week kunnen we dan weer een 23-24 graden halen bij een steeds erg zonnig weertype met slechts af en toe eens een paar passerende wolken.

Samenvatting voor vandaagVrij zonnig tot zonnig. Later ook wel eens een paar passerende wolken. Maxima rond 20 tot 23 graden bij een matige westelijke wind.

Geert, maandag 01 juli, 07.50 uur.

 

De vuurwantsen heb je waarschijnlijk wel al gezien, maar ken je ook de pyjamawantsen? Daarover gaat onze nieuwe minuut van deze week:

 

Mechanisme zeebries? Check het hier: https://youtu.be/WbLDCS1bw5s

Youtube! Link zeker ook eens door naar Youtube zelf en abonneer op mijn kanaal. Daar staat intussen al een hele verzameling achtergrond-filmpjes van weer en natuurzaken. Je vindt het kanaal via deze link: Youtube Geert Naessens. Sommige (weer)filmpjes zet ik hier van tijd tot tijd even in de kijker, maar daar vind je er dus veel meer terug. Ga dus eens kijken.

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

 

–> Nieuwe artikel op de site: het aantal warme dagen van 2018 is buiten elke categorie!

–> Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen

–> Ander nieuws! Ga ook gerust eens kijken op onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Daar staan intussen vele blogs, foto’s en andere interessante zaken! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!