Weerpraatje van maandag 10 september:

We zitten op de noordflank van een hogedrukgebied dat zich ten zuiden van onze streken bevindt. Het ligt dicht genoeg om ons rustig en vrij zacht weer te bezorgen, maar niet dicht genoeg om zwakke storingen op afstand te houden. Vandaag en morgen dringen staarten van storingen tot onze omgeving door met dikwijls veel wolken. Woensdag trekt het hoog zich terug waardoor een wat meer actieve storing doordringt. In de tweede helft van de week zitten we met een status quo. Het hoog blijft ten zuiden liggen waardoor zwakke storingen telkens tot bij ons weten door te dringen met vrij veel wolkenvelden. Het wordt dan ook koeler.

Vandaag ligt er vanochtend vroeg al zo’n staart van een storing in de buurt. Het is zwaar bewolkt tot zelfs betrokken om de dag te starten en er zijn de rest van de ochtend dan ook erg veel wolken aanwezig. Neerslag valt daar niet uit te verwachten of het moet echt om een heel lokaal en zeer tijdelijk drupje gaan. In de loop van de dag komen er geleidelijk aan wel wat opklaringen opzetten en vanmiddag wordt het dan toch wisselend bewolkt met naast veel wolken toch ook wel wat ruimte voor een aantal zonnige perioden. De temperaturen halen daarbij vanmiddag maxima rond een 21 tot 22 graden landinwaarts, aan zee is dat een graadje minder. De wind tenslotte, waait daarbij zwak tot matig uit het zuidwesten in de ochtend. Vanmiddag kan die matig worden en aan zee vrij krachtig en draait dan iets meer naar het westen.

Vanavond en vannacht is het eerst wat minder bewolkt, maar later in de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanaf de kust. De temperaturen blijven vrij hoog zitten en zullen niet onder een 13 tot 14 graden dalen tegen de ochtend terwijl de wind flink afneemt. Die gaat nog zwak waaien uit een zuidwestelijke hoek. Het kan daarbij wat nevelig worden.

Morgen krijgen we ook eerst een bewolkte start van de dag, maar dan komen er sneller dan vandaag brede opklaringen opzetten. Een wat meer zuidwest gerichte wind voert dan ook wat zachtere lucht aan. Landinwaarts kan het morgen in de middag zelfs een graad of 25 gaan worden. Aan zee noteren we een 23-tal graden als hoogste waarden. Tegen de avond duiken er weer wat meer wolken op en die nemen verder toe in de nacht van dinsdag op woensdag.

Voor woensdag zelf ziet het er een stuk minder uit. Een volgende zwakke storing dringt dan door naar onze omgeving met veel bewolking en in de loop van de dag ook met perioden wat lichte regen. Het kwik zal dan waarschijnlijk ook een grote spreiding kunnen tonen met aan zee maxima die zelfs de 20 graden verre van halen, maar verder landinwaarts duidelijk hogere waarden.

In de tweede helft van de week wordt het minder warm met veel wolkenvelden. We blijven op de noordflank van een hogedrukgebied zitten waarbij staartjes van storingen blijvend tot onze omgeving weten door te dringen.

Samenvattend voor vandaag: Het wordt opnieuw een rustige dag met veel wolken en gaandeweg wat opklaringen. Vanmiddag is het zonniger. Maxima daarbij rond een 20 tot 22 graden. Later wat meer wind.

Geert, maandag 10 september, 06.25 uur.

 

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen

 

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije weken hard gewerkt aan onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Er staat daar intussen een tweetal blogs online! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!