Weerpraatje van zondag 09 september:

Een uitloper van het Azorenhoog probeert meer grip op ons weer te krijgen, maar dat gaat moeizaam. Staartjes van storingen glippen nog door tot in onze regio. Vandaag lossen die geleidelijk aan op, maar morgen zijn er duidelijk weer meer wolken. Ook dinsdag en zeker op woensdag houden we de invloed van zwakke storingen omdat die uitloper van dat hoog er niet in slaagt om sterk genoeg te worden.

We kregen vandaag een bewolkte start van de dag, maar intussen lopen opklaringen vanaf het westen de regio binnen. In de loop van de komende uren en overdag worden die breder en kan er redelijk wat ruimte voor de zon gemaakt worden. Het wordt dan ook later vandaag licht tot wisselend bewolkt met redelijk wat zonnige perioden. Het is daarbij rustig met een zwakke wind uit een zuidwestelijke hoek. Die kan tijdelijk matig worden in de namiddag. Daarbij noteren we vanmiddag gemakkelijk 22-23 graden aan zee tot zelfs een 24 graden landinwaarts. Een lokale 25 is zelfs niet volledig uitgesloten.

Vanavond en vannacht zijn er weer meer wolken op nadering van een volgende zwakke storing. Het blijft wel droog en rustig bij minima rond een 13-14 graden.

Morgen is er dan weer meer bewolking. Een volgende staart van een storing ligt in de buurt en kan eventueel gaandeweg wel zorgen voor een drupje regen, maar zonder veel erg en amper of niet meetbaar. Het is vrijwel zeker dat het overal de hele dag volledig droog zal blijven. In de loop van de dag komt de zon er weer meer en beter door met maxima die in de namiddag rond een 21 graden zitten. Koeler dan vandaag dus door een wat meer westelijke wind.

Dinsdag komen we tijdelijk wat meer onder de beschermende vleugels te zitten van een uitloper van het Azorenhoog. Storingen worden dan iets meer op afstand gehouden en de zon krijgt weer meer armslag. Een zuidelijke tot zuidwestelijke wind voert dan zachtere lucht aan waarin het dinsdag al een 23-24 graden kan worden.

Voor woensdag ziet het er weer wat minder uit. Een volgende zwakke storing dringt dan waarschijnlijk toch weer door naar onze omgeving met veel bewolking en misschien wat lichte regen, maar opnieuw amper meetbare hoeveelheden. Het kwik zou dan wel eens een grote spreiding kunnen tonen met aan zee maar een 20-tal graden, maar verder landinwaarts duidelijk hogere waarden.

Ook later in de tweede weekhelft vrij rustig weer met weinig of geen neerslag, maar wel dikwijls met wolkenvelden.

Samenvattend voor vandaag: Een rustige dag. Geleidelijk steeds meer zon en een zwakke tot tijdelijk eens matige zuidwestelijke wind. Vanmiddag kan het gemakkelijk 22 tot 24 graden worden.

Geert, zondag 09 september, 09.45 uur.

 

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen

 

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije weken hard gewerkt aan onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Er staat daar intussen een tweetal blogs online! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!