Weerpraatje van zaterdag 08 september:

Dit weekend hebben we nog te maken met enkele zwakke storingen. Ook maandag is dat nog het geval. Een uitloper van het Azorenhoog houdt echter de meest actieve delen ervan op afstand en vanaf begin volgende week breidt deze uitloper zich verder uit om zich tot een apart hoog om te vormen dat ons dan dinsdag en woensdag volledig in bescherming zal nemen, wat dan enkele nazomerse dagen oplevert.

Vandaag is een vrij rustige dag, toch zeker in de ochtend. De dag is trouwens prachtig gestart met deze hele mooie zonsopkomst. Voor wie hem heeft gemist, hij staat op video 😉

 

 

De rest van de dag neemt wel de bewolking geleidelijk aan toe omdat er een zwakke storing nadert. De zon krijgt het dus gaandeweg steeds moeilijker en zal uiteindelijk meer en meer verdwijnen achter de wolken. In de late middag is het daarbij niet uitgesloten dat er een enkele spat regen valt, maar het zal sowieso heel weinig zijn. De grootste kans daarop is in het noordwesten en aan de kust te vinden. Het is wel vrij rustig met een zwakke, later tot matig aantrekkende westelijke, naar zuidwest draaiende wind. De dag is gestart met temperaturen rond een 12 tot 13 graden en die lopen geleidelijk aan op tot rond een graad of 20 aan het eind van de middag.

Vanavond en vannacht blijft het zwaar bewolkt tot betrokken met minima die niet veel lager gaan zitten dan rond een 13 tot 14-tal graden. Er is kans op ene lokale drup regen, maar over het algemeen blijft het toch droog. De zuidwestelijke wind waait nog steeds zwak tot matig.

Morgen is er vooral in de ochtend nog veel bewolking, maar we houden het volledig of toch zo goed als volledig droog al is een enkele lokale drup regen nooit volledig uit te sluiten. In de loop van de dag breekt de zon echter steeds meer en beter door en uiteindelijk wordt het in de namiddag vrij zonnig. De temperaturen lopen daarbij op naar een 21 tot 22 graden want er wordt met een nog steeds westelijke tot zuidwestelijke wind wat zachtere lucht aangevoerd. De nacht naar maandag verloopt dan weer meer bewolkt met minima die ook dan weer niet veel lager gaan zitten dan rond een 13 tot 14 graden.

Maandag is er dan weer meer bewolking. Een volgende staart van een storing ligt in de buurt en kan eventueel gaandeweg wel zorgen voor een drupje regen, maar zonder veel erg en amper of niet meetbaar. In de loop van de dag komt de zon er weer meer en beter door met maxima die in de namiddag rond een 21 graden zitten.

Dinsdag en woensdag komen we onder de beschermende vleugels te zitten van een uitloper van het Azorenhoog die een apart filiaal gaat vormen boven onze regio. Storingen worden op afstand gehouden en de zon krijgt veel meer armslag. Een zuidelijke tot zuidwestelijke wind voert dan zachtere lucht aan waarin het dinsdag al een 23-24 graden kan worden en woensdag is een zomerse 25 mogelijk.

Of het ook daarna nog nazomers blijft, is onzeker, maar de kans is groot dat het ook in de tweede weekhelft vrij rustig en vrij aangenaam weer gaat worden.

Samenvattend voor vandaag: Een rustige dag, maar wel met gaandeweg steeds verder toenemende bewolking en uiteindelijk later vanmiddag weinig of geen zon meer. Maxima rond een graad of 20 tegen het eind van de dag bij een zwakke tot later matige westelijke tot zuidwestelijke wind. Eind van de middag kans op een spat regen, vooral in het noordwesten.

Geert, zaterdag 08 september, 08.20 uur.

 

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen

 

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije weken hard gewerkt aan onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Er staat daar intussen een tweetal blogs online! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!