Weerpraatje van zondag 02 september:

We profiteren nog steeds van hogedrukgebieden in onze omgeving, maar een depressie die vanuit Noord-Italië de voorbije dagen al het weer in Centraal Europa beïnvloedde, breidt de komende dagen verder haar invloed uit naar het noorden. We krijgen daar vanaf morgen ook mee te maken. Ze stuurt een front met warme lucht vanuit het oosten onze kant op. Later in de week wordt dan de invloed van een koude put boven de Noordzee belangrijker. Al die elementen zorgen ervoor dat onze nazomerse week die er eerst goed uitzag, langs alle kanten aangevreten wordt door toenemende wisselvalligheid vanaf morgen.

Vandaag is daar nog niets van te merken. Het wordt een prachtige nazomerse dag met enkel maar zon en nog eens zon. Er zijn geen of amper wolken en de temperaturen lopen gemakkelijk op naar 22-23 graden in de kustregio en tot een 24 graden elders. Lokaal misschien wel net 25. Verder is het zonnig en rustig met een zwakke wind uit een noordoostelijke tot oostelijke hoek.

Vanavond en vannacht is het eerst nog helder, later komen er geleidelijk aan meer wolken binnenlopen. De minima dalen naar een 12-13 graden tegen de ochtend.

Morgen neemt de bewolking gaandeweg de dag toe. Eerst is het nog vrij zonnig tot zonnig, maar de zon moet snel plaatsen maken voor binnenlopende wolkenvelden vanuit het oosten. De wind is daarbij zwak tot matig en draait geleidelijk naar een meer noordelijke hoek waardoor de maxima een graadje prijs moeten geven ten opzichte van vandaag. Het wordt dan een 21 tot 23 graden. Tegen de avond zou er wat regen of een bui kunnen binnenlopen. Ook in de nacht naar dinsdag is wat regen of een bui mogelijk.

Dinsdag is het zwaar bewolkt tot betrokken geworden met perioden van regen of enkele buien. Dat zouden in de ochtend best een paar pittige buien kunnen zijn, vooral in de kustregio. Gaandeweg de dag gaan de meest actieve buien er echter geleidelijk aan uit en wordt het opnieuw droger. Er blijft wel vrij veel bewolking hangen en de temperaturen zitten dan maar rond een 20-21 graden meer bij een matige noordelijke wind.

Woensdag wordt het weer wat beter. Er valt eerst hier en daar nog een bui, daarna gaan de droge perioden het overnemen. Het is wel koeler met maxima rond een graad of 18-19.

Tijdens de tweede helft van de week blijft het waarschijnlijk licht wisselvallig. De temperaturen blijven rond of onder de 20 graden zitten, maar het is wel meestal droog. We blijven wel met een koele noordelijke wind zitten. Naar het weekeind toe lopen de neerslagkansen weer op.

Samenvattend voor vandaag: Een mooie nazomerse dag met volop zon en amper of geen wolken. Maxima rond 22 tot 24 graden en een zwakke oostelijke tot noordoostelijke wind.

Geert, zondag 02 september, 09.00 uur.

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije weken hard gewerkt aan onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Er staat daar intussen een tweetal blogs online! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen