Weerpraatje van zaterdag 01 september:

Een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren zorgt vandaag en de komende dagen voor rustig en vrij zacht weer. De stroming is daarbij noordoostelijk tot oostelijk. Tegen midden volgende week is er grote onzekerheid op de weerkaarten. Het Europese weermodel laat een klein koud putje in de bovenlucht invangen in het hoog, het Amerikaanse model moet daar niet van weten. Enige voorzichtigheid voor het weer vanaf midden volgende week is dus zeker op zijn plaats.

Vandaag is er van onzekerheid nog helemaal geen sprake. De dag begint rustig en de zon laat het kwik al snel oplopen naar een 20-tal graden. Uiteindelijk wordt het in de loop van de middag gemakkelijk een 21 graden aan zee tot 22-23 elders. Dat bij veel zon, afgewisseld met af en toe enkele wolkenvelden. De wind zit daarbij in een oostelijke, later noordoostelijke hoek en waait zwak tot matig.

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt tot helder en er kan gaandeweg de nacht hier en daar wat nevel of mist opduiken. De wind valt zo goed als weg en de minima dalen naar een 12-tal graden landinwaarts, een 13 aan zee.

Ook morgen is een rustige dagen met slechts eens tijdelijk hier en daar een paar wolkenvelden en vooral brede zonnige perioden. De wind is zwak tot hoogstens matig en heeft een voorkeur voor een oostelijke, later opnieuw weer wat meer noordoostelijke richting. De temperaturen zitten in de lift. Het kan morgen een graad of 2-3 warmer worden dan vandaag waarbij het landinwaarts mogelijk plaatselijk al een 25 graden kan worden.

Maandag blijven we onder invloed van een hogedrukgebied zitten en de eerste helft van de week belooft alvast opnieuw mooie dagen op te leveren met flink wat zonneschijn en weer oplopende maxima richting zomerse waarden van 25 graden. Dat is zowel op maandag als op dinsdag het geval. Op die beide dagen waait er een zwakke wind uit een meest oostelijke, later meer zuidoostelijke hoek. Dinsdag kan er gaandeweg de dag wel wat meer bewolking opduiken.

Voor woensdag en de dagen erna zijn de vooruitzichten zoals hierboven vermeld, nog onzeker. Het zou dan best weer minder warm kunnen worden met een aantal buien of wat regen. Wordt verder vervolgd de komende dagen.

Samenvattend voor vandaag: Het wordt een mooie dag met flink wat zon en snel oplopende temperaturen richting maxima die vooraan de 20 graden uitkomen. De wind waait zwak tot hoogstens matig uit noordoost tot oost.

Geert, zaterdag 01 september, 07.30 uur.

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije weken hard gewerkt aan onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Er staat daar intussen een tweetal blogs online! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen