Weerpraatje van vrijdag 31 augustus:

Drukstijgingen zorgen vandaag en de komende dagen voor rustig, vrij zonnig en vrij zacht tot warm weer. Vandaag liggen er eerst nog restanten van een storing in de buurt, maar die trekt weg. Een uitloper van het Azorenhoog breidt zich vervolgens uit naar onze omgeving en vormt de komende dagen een apart filiaal in onze contreien en dat is al zeker tot en met de eerste helft van volgende week het geval. Tegen woensdag worden de verwachtingen onzekerder.

Vandaag is er eerst nog veel bewolking aanwezig. Die hoort bij een zwakke en uitstervende storing die nog boven onze hoofden ligt, maar neerslag produceert die niet of amper. In onze omgeving blijft het zo goed als zeker droog, waarbij er later op de dag geleidelijk opklaringen doorbreken vanaf de kust. Die worden in de namiddag langzaam breder en de zon krijgt dan wat meer armslag en laat zich gaandeweg wat meer zien. De temperaturen blijven vanochtend nog aan de koele kant met een 17-18 graden tegen de middag. In de namiddag klimt het kwik dan richting een 20-tal graden aan zee tot een 21 landinwaarts. We noteren verder een zwakke tot matige wind uit noordelijke tot noordoostelijke richting.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder waarbij het tegen de ochtend kan afkoelen naar een 10-11 graden landinwaarts en rond een graad of 12 aan de kust. Het is dan licht bewolkt tot helder en er kan gaandeweg de nacht hier en daar wat nevel of mist opduiken.

Ook morgen en overmorgen zijn rustige dagen met wolkenvelden, maar ook brede zonnige perioden. De wind is op beide dagen zwak tot hoogstens matig en heeft een voorkeur voor een noordoostelijke richting. De temperaturen zitten in de lift. Zaterdag noteren we maxima vooraan de 20 graden, zondag kan dat enkele graden meer worden en kunnen we zelfs landinwaarts alweer voorzichtig richting de 25 graden kijken.

Begin volgende week blijven we onder invloed van een hogedrukgebied zitten en de eerste helft van de week belooft alvast opnieuw mooie dagen op te leveren met flink wat zonneschijn en weer oplopende maxima richting zomerse waarden van 25 graden.

Voor woensdag en de dagen erna zijn de vooruitzichten nog onzeker. Het blijft alleszins aan de warme / zachte kant, maar het zou kunnen dat er dan weer onstabiliteit opduikt in de vorm van wat regen of enkele buien. Wordt vervolgd.

Samenvattend voor vandaag: Eerst veel wolken en een koele start van de dag, maar het blijft droog. Gaandeweg breekt de bewolking open vanaf de kust met geleidelijk meer en bredere opklaringen. We noteren maxima van rond of vooraan de 20 graden bij een zwakke wind uit het noorden tot noordoosten.

Geert, vrijdag 31 augustus, 08.50 uur.

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije weken hard gewerkt aan onze tuinsite. Deze ontstond uit de noodzaak voor een extra forum om onze tuin- en natuurverhalen kwijt te kunnen. Er staat daar intussen een tweetal blogs online! Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!

 

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen