Weerpraatje van donderdag 30 augustus:

We komen vanaf vandaag geleidelijk aan weer onder de positieve invloed van een uitloper van het Azorenhoog die de komende dagen uitgroeit tot een apart hogedrukgebied dat ons een een langere periode in bescherming gaat nemen en gaat zorgen voor een aantal rustige, droge dagen met geleidelijk aan ook weer flink wat zonneschijn. Er is vooral de eerste dagen wel nog wat invloed van enkele zwakke storingen.

Vandaag houden we het droog. De storing van gisteren is weg getrokken en we komen terecht in een noordwestelijke stroming. De wind waait daarbij zwak tot matig en draait in de loop van de dag meer en meer naar het noorden om uiteindelijk tegen de avond zelfs noordoost te worden. Er worden daarbij wisselende hoeveelheden bewolking aangevoerd, naast ook opklaringen en zonnige perioden. Die kunnen tijdelijk zelfs vrij breed uitvallen. Zeker vanochtend zijn zelfs lange zonnige perioden mogelijk. Gaandeweg de dag neemt wel de hoge sluierbewolking vanaf de Franse grens weer wat toe. We zitten daarbij in koelere lucht met maxima die rond een 18-19 graden halen aan de kust, landinwaarts is dat rond een graad of 20.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt met afwisselend wolkenpartijen en licht bewolkte tot heldere momenten. Het koelt daarbij af tot rond een 12-13 graden landinwaarts. Aan zee houden we het een graadje zachter. De wind waait zwak en komt daarbij uit een noordoostelijke hoek.

Morgen is het ook volledig of zo goed als volledig droog. Misschien dat er uit de aanwezige wolkenvelden in de vroege ochtend nog een licht lokaal buitje geperst wordt. Vooral aan de Frans-Belgische grens zou dat kunnen, maar die kans is niet zo groot en wordt snel kleiner. De rest van de dag verloopt rustig met een zwakke noordoostelijke tot oostelijke wind en afwisselend zon en wat wolken. Het kan een graadje zachter worden dan vandaag het geval is.

Ook zaterdag en zondag zijn rustige dagen met wolkenvelden, maar ook brede zonnige perioden. De wind is op beide dagen zwak tot hoogstens matig en heeft een voorkeur voor een noordoostelijke richting. De temperaturen zitten in de lift. Zaterdag noteren we maxima vooraan de 20 graden, zondag kan dat enkele graden meer worden en kunnen we zelfs landinwaarts alweer voorzichtig richting de 25 graden kijken.

Begin volgende week blijven we onder invloed van een hogedrukgebied zitten en de eerste helft van de week belooft alvast opnieuw mooie dagen op te leveren met flink wat zonneschijn en weer oplopende maxima richting zomerse waarden van 25 graden.

Samenvattend voor vandaag: We krijgen een wat wisselend, maar wel droog weerbeeld. Nu eens zijn er erg brede opklaringen (vooral in de ochtend), dan weer komen er meer wolkenpartijen (vooral in de namiddag). Het wordt tussen de 18 en de 20 graden bij een zwakke noordelijke tot noordoostelijke wind.

Geert, donderdag 30 augustus, 08.50 uur.

 

Ander nieuws! Er werd de voorbije dagen en weken hard gewerkt aan een nieuwe site over onze tuin. Omdat er in de weerberichten en ook op andere pagina’s van deze site en op Facebook dikwijls verhalen en weetjes over de tuin verschijnen of verteld worden, groeide de noodzaak voor een extra forum. Dat is er nu gekomen. Klik op de afbeelding hieronder en vind de weg naar onze tuinsite!

 

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen