Weerpraatje van dinsdag 31 juli:

We hebben nog altijd met een Brits lagedrukgebied te maken dat enkele storingen tot over onze regio stuurt. Vandaag trekt een laatste storing door met nog een lokale bui, daarna nemen drukstijgingen het over. Dat leidt tot de vorming van een nieuw hogedrukgebied dat ons weer de komende dagen weer in regie zal nemen.

De dag start vandaag met veel wolken. Die hangen samen met een paar zwakke storingen die in onze buurt verblijven. Gisterenavond is er dan effectief op diverse plekken een (flinke) bui gevallen en ook vandaag zou er nog wel een bui kunnen tussen glippen. Er trekt in de eerste helft van de dag nog een zwak front door dat wat kan activeren met opnieuw hier en daar een bui of wat regen in de loop van de ochtend en rond de middag. Dat kan lokaal weer een wat fellere bui zijn. De wind is daarbij eerst nog zuid tot zuidwestelijk en trekt wat aan en kan ook wat vlagerig gaan waaien. Na de middag (en na passage van dat frontje) draait die naar een meer west tot noordwestelijke, later noordelijke richting en komen er geleidelijk opklaringen binnen vanaf de kust. De zon komt er dan gaandeweg meer en meer bij. Qua temperaturen zitten we ook weer goed met maxima die aan zee gemakkelijk oplopen naar een 22-tal graden. Landinwaarts kan dat gemakkelijk weer een zomerse 25 graden worden.

Vanavond en vannacht is het droog en wisselend bewolkt. Geen buien meer. Het koelt ook meer af dan de voorbije nachten want de aangevoerde lucht is een stuk minder warm. De minima zitten tegen de ochtend rond 14-15 graden aan zee, landinwaarts rond een 13-tal graden. Er kan wat nevel opduiken, zeker daar waar nog een bui is gevallen in de loop van de dag en de wind uit noordelijke richtingen neemt af tot zwak of valt zelfs helemaal weg.

Morgen en de dagen daarna neemt een nieuw hogedrukgebied het over en wordt het weer stabieler. De zomer blijft dus onveranderd aan zet en de maxima worden op al die dagen weer voluit zomers. Dat gaat morgen alweer van een 22-24 aan de kust tot 25-26 landinwaarts. Er is veel zon en de wind zit zwak tot matig te waaien uit een noordelijke hoek.

Donderdag gaan we alweer een flink stuk over de 25 graden landinwaarts. Het wordt dan aan zee een graad of 23-24 terwijl het elders alweer richting 27 tot 29 graden kan gaan. De wind is iets meer noordoost georiënteerd en waait nog steeds zwak tot matig.

Vrijdag kan het ook aan zee weer zomers warm worden met 25 graden en meer en landinwaarts kunnen we dan weer naar de 30 toe kruipen. Nieuwe regen of buien zijn voorlopig niet meer aan de orde. De droogte gaat dan ook in de meeste regio’s gewoon door.

Ook een eerste blik op het weekeind laat zien dat er ook dan weer zomerse maxima op het menu staan die telkens flink boven de 25 graden uitkomen. De zon en de zomer blijven dus aan zet.

Samenvattend voor vandaag: Het is eerst wisselend tot zwaar bewolkt en gaandeweg de ochtend is een bui of wat tijdelijke regen mogelijk. Na de middag wordt het droog en klaart het geleidelijk aan op vanaf de kust. Het wordt een 22 graden aan zee tot 25 landinwaarts. De wind is eerst zwak, later matig en vlagerig zuid tot zuidwest. Na de middag draait die stilaan naar het noordwesten.

Geert, dinsdag 31 juli, 06.30 uur.

Opmerking:

Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

 

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Hier nog eens de zeebries uitgelegd in een video:

 

 

Er zijn veel meer van deze en andere video’s terug te vinden die ik over de voorbije maanden heb gemaakt. Je kan die vinden op mijn Youtube kanaal door deze link te volgen:

Youtube Geert Naessens (abonneren!) maar je kan ook via deze site gaan: Nieuwe link: je kunt een deel van mijn video’s ook op deze site terugvinden op de pagina video’s

 

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over noordenwinden

 

Nog een erg interessante link naar weerkaarten: –> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen