Weerpraatje van zondag 24 juni:

Een hogedrukgebied met centrum boven de Ierse Zee houdt nog steeds een noordelijke stroming in stand boven onze omgeving. Daarin trekken af en toe nog staartjes van storingen mee waardoor de bewolking tijdelijk toeneemt. Gaandeweg de week draait de stroming meer en meer naar het noordoosten tot oosten en wordt warmere lucht aangevoerd.

Vandaag zijn er tijdelijk wat meer wolkenvelden. Er trekken vooral in de ochtend wat meer wolkenpartijen voorbij. Die hangen samen met de staart van een storing die boven Nederland passeert. In de loop van de ochtend breekt de zon dan weer meer en meer door, al wordt het niet zo zonnig als dat gisteren het geval was. We halen daarbij vandaag temperaturen die nog wat aan de koele kant aanvoelen doordat er nog altijd een matige noordelijke wind staat te blazen. Toch noteren we vanmiddag een 18-19 graden aan zee tot 20-21, lokaal 22 landinwaarts wat al bij al toch vrij aangename temperaturen zijn.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking dan weer wat toe. We krijgen dan een wisselend tot per momenten zwaar bewolkte avond en nacht met minima die dankzij de bewolking weer wat hoger blijven zitten dan tijdens de voorbije nacht. Tegen de ochtend is het nog een 12-tal graden bij een naar zwak afnemende wind.

Morgen is er in de ochtend eerst nog wat bewolking die moet opgeruimd worden, maar de zon komt er aan de kust al snel volledig door. Die brede opklaringen trekken dan snel landinwaarts en uiteindelijk wordt het morgen in de loop van de dag overal zonnig. De eerst nog noordelijke wind, wordt in de loop van de dag wat meer noordoost van richting en waait nog zwak boven land, aan de kust nog matig. De maxima zitten in de lift en kunnen morgen ook aan de kust eindelijk weer eens de 20 graden halen en overschrijden. Maxima daar in de buurt van een 20 tot 21 graden. Landinwaarts lopen de temperaturen snel verder op en kan het al 21 tot 24 graden worden. Dat laatst is dan in het oosten van de regio het geval.

Dinsdag halen we nog wat hogere maxima. In het algemene weerbeeld komt er weinig verandering. Het is dan zonnig tot zeer zonnig met nog slechts sporadisch eens wat wolken. De maxima klimmen verder omhoog en halen dan een 22 graden aan de kust tot lokaal al dicht tegen of zelfs voorbij de 25 graden landinwaarts.

De verdere vooruitzichten voor woensdag en de volgende dagen zien er zomers uit. We krijgen telkens veel zon en hoge temperaturen die gemakkelijk rond 25 graden of meer uitkomen landinwaarts. Aan zee blijft het kwik wel telkens een paar graden achter, maar ook daar scoren we dik in de 20 graden; al lijkt de 25 graden grens er daar voorlopig nog niet meteen in te zitten. De wind blijft telkens in de loop van de dag wel een zeebries-component krijgen waardoor de maxima daar telkens wat afgetopt worden.

Samenvattend voor vandaag: Er zijn vandaag wat meer wolkenvelden dan gisteren. Later op de dag breekt de zon wel wat beter door, maar er blijven toch wel wat wolkenpartijen aanwezig in het weerbeeld. Het wordt desondanks een 18-19 graden aan de kust tot een 22 graden landinwaarts.

Geert, zondag 24 juni, 09.20 uur.

Opmerking: Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Video: Hoe zijn de wolkbreuken van eind mei kunnen onstaan?

Video: Waarom valt Pasen elk jaar op een andere datum?

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over het ochtendrood van 15 maart!

Enkele erg interessante links naar weerkaarten:
–> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen