Weerpraatje van zondag 17 juni:

Ook vandaag zitten we met restanten van oude storingen in de buurt. De bewolking overheerst en een verdwaald drupje regen is niet onmogelijk. Ook maandag en dinsdag liggen staartjes van storingen in de buurt, daarna neemt de invloed van het hogedrukgebied der Azoren op ons weer toe.

Vandaag start met veel bewolking. Een zwak en oud front trekt van west naar oost over onze regio en zorgt voor veel wolken. De kans op brede zonnige perioden zoals gisteren, is er vandaag helaas niet bij. Er zou tijdelijk in de loop van vooral de latere ochtend en rond en in het begin van de middag ook een aantal verdwaalde regendruppels of een lokaal licht buitje kunnen vallen, maar dat zal zeker niet veel voorstellen. Vanmiddag wordt de bewolking dan minder dik en wordt de kans op enkele opklaringen groter, zeker naar de late middag / avond toe.

De wind zit in een overwegend westelijke hoek daarbij en kan de hele dag matig waaien boven land. Aan de kust is dat een meest vrij krachtige wind die staat te blazen uit diezelfde hoek. De maxima zitten wat lager dan gisteren en toppen af rond 18-19 graden aan de kust terwijl het landinwaarts een 20 tot 21 graden kan worden als hoogste waarde.

Vanavond en vannacht blijft er aanhoudend veel bewolking hangen. Er zijn in de avond eerst wel een aantal opklaringen mogelijk, maar dat is tijdelijk. Later in de nacht neemt de bewolking opnieuw toe op nadering van een volgende zwakke storing. De minima blijven daarbij wel aan de zachte kant en gaan niet veel lager zitten dan rond een 10 tot 12 graden. Het blijft zeker aan de kust ook redelijk doorwaaien uit een nog steeds westelijke hoek.

Morgen is ook een meest zwaar bewolkte dag met weinig ruimte voor opklaringen. Opnieuw liggen zwakke frontjes dan in de buurt en die zorgen voor veel wolken. In de ochtend trekt een zwak warmtefront door onze regio, wat in de middag door een zwak koufront gevolgd wordt. Beide systemen zijn erg verzwakt en neerslag van betekenis zit daar zeker niet op, maar er kan wel tijdelijk wat lichte regen of een buitje vallen. De wind blijft in een westelijke hoek zitten en waait nog altijd matig boven land, maar kan aan zee vrij krachtig tot krachtig waaien. De temperaturen zitten morgen in dezelfde orde van grootte als vandaag en halen een 18-19 graden aan de kust tot waarden van net vooraan de 20 landinwaarts.

Ook op dinsdag is het wachten op de zon die er maar moeilijk door geraakt. Ook dan is er eerst een zwak frontje dat door onze regio trekt en pas later op de dag komen er geleidelijk opklaringen aan. De wind zit nog steeds in het westen tot noordwesten, maar waait iets minder hard dan de vorige dagen terwijl de maxima rond dezelfde waarden uitkomen. Aan zee halen we dus opnieuw de 20 graden niet met maxima daar rond 18-19 graden. Landinwaarts zitten die maxima net vooraan de 20 graden.

Vanaf woensdag wordt het wel beter. De zon breekt weer door en de temperaturen gaan hoger zitten. Vooral landinwaarts. De kust blijft door een wind van zee echter (opnieuw) wat achter in maxima en daar zitten die rond een graad of 20. Landinwaarts lopen de maxima snel verder op en kunnen op woensdag alweer naar 22-23 graden gaan.

Donderdag en vrijdag worden vrij mooie tot mooie dagen met hoge maxima die zelfs weer zomers kunnen worden. We kunnen tot 25 graden halen en er is veel zon. Aan zee is het minder warm. De wind is noord tot noordoost.

Samenvattend voor vandaag: Er is vandaag erg veel bewolking met tijdelijk ook kans op wat lichte regen of motregen of een tijdelijk buitje. De maxima zitten rond 18-19 graden aan zee en rond 20-21 elders. Er staat de hele dag vrij veel wind uit een westelijke richting.

Geert, zondag 17 juni, 09.30 uur.

Opmerking: Neem zeker ook eens een kijkje bij de Verdere vooruitzichten voor de komende dagen in tabelvorm

LAATST BIJGEVOEGDE INTERESSANTE LINKS en/of ARTIKELEN OP DE SITE:

Video: Hoe zijn de wolkbreuken van eind mei kunnen onstaan?

Video: Waarom valt Pasen elk jaar op een andere datum?

Lees ook het laatst toegevoegde weerspreukenartikel over het ochtendrood van 15 maart!

Enkele erg interessante links naar weerkaarten:
–> De pluimverwachtingen van het Europese weermodel voor Vlissingen