Vandaag start ook zonnig, net als gisteren, maar koud. Het is echter niet zo koud geworden als in de verwachting zat. De minima zitten vanochtend vroeg overal rond een nul graden, lokaal zelfs nog eventjes daarboven. Aan de grond vriest het echter wel overal, maar de meeste wegen liggen er goed bij. Op de traditionele plekken zoals brugdekken, op- en afritten en lokale wegen niet te na gesproken waar wel degelijk een gladde plek mogelijk is. Ook de wagens kunnen aangevroren staan want de aangevoerde lucht is wat vochtiger dan gisteren zodat er rijp ontstaan is. De temperaturen gaan in de eerste uren van de ochtend echter heel snel oplopen naar positieve waarden (als die er al niet zijn) want de zon is er in eerste instantie weer volop bij. We krijgen dan ook al snel opnieuw vrij normale maxima voor de tijd van het jaar, maar die gaan wel uitkomen rond een iets lagere waardes dan gisteren van ongeveer een 5 à 6 graden bij een geleidelijk weer wat aantrekkende wind uit het zuiden. Het is dan wachten op een volgende storing die in de nacht passeert. Op nadering van die storing neemt ook de bewolking weer toe naar de late middag en vooravond toe. Tot die tijd houden we nog flinke zonnige perioden. Zeker in de ochtend is het zonnig. Verder neemt daarbij de zuidelijke wind geleidelijk weer in kracht toe en vanmiddag gaat die duidelijk voelbaar worden met een matige, aan zee tot vrij krachtig aantrekkende snelheid.

Vanavond komt er dan een storing aan, maar die is tegen de tijd dat ze bij ons arriveert, zeer verzwakt. De bewolking neemt op nadering van het front verder en verder toe, maar het is pas laat in de avond als de eerste neerslag kan gaan vallen. Het zag er eerder nog naar uit dat de storing vrij actief zou kunnen zijn, maar dat scenario wordt volledig verlaten. Er valt hoogstens tijdelijk wat lichte neerslag. Dat kan eventueel een paar vlokken sneeuw of smeltende sneeuw zijn, maar het gaat om zeer kleine hoeveelheden die dan ook nog niet eens zullen blijven liggen. De temperaturen zitten immers boven nul en ook de bodem is niet bevroren, zodat we het moeten hebben van de intensiteit van de neerslag. In eerdere verwachtingen zat die nog aan de redelijk hoge kant, maar daar is nu dus totaal geen sprake meer van zodat een sneeuwdek dan ook totaal niet aan de orde is. Later in de nacht wordt het droog en komen er opklaringen, waarbij het dan tegen de ochtend wel lokaal weer een graadje kan gaan vriezen aan de grond zodat het ook morgenochtend weer uitkijken is voor eventueel wat gladheid op de weg op de meer traditionele plekken, net zoals deze ochtend het geval was!

Morgen gaan we dan wat op herhaling van vandaag met temperaturen die al snel weer rond een normale 5 tot 7 graden uitkomen en een overdag geleidelijke toename van de wind en de bewolking. Die wind zit in een zuid tot zuidwestelijke richting en kan net als vandaag goed voelbaar zijn met een goed doorstaande wind, zeker in de namiddag. Die kan dan gaan uithalen met uitschieters die tot een 60 km per uur kunnen halen. De storing van morgen komt er ook later door dan in eerdere verwachtingen en de eerste neerslag zal pas in de avond en nacht naar donderdag vallen. Overdag houden we het nog volledig droog.

In de avond en nacht naar donderdag komt die storingen dan binnen met perioden van regen en vrij veel wind. Sneeuw of smeltende sneeuw is er dan zeker niet meer bij want die storing heeft zachtere lucht in haar kielzog zitten zodat de temperaturen al snel weer gaan oplopen. We krijgen tegen donderdagochtend temperaturen die verder de hoogte in gaan en naar een waarde van 6 tot 8 graden koersen tegen die tijd zodat we donderdagochtend dan ook niet voor gladheid moeten vrezen.

Donderdag gaan we dan ook weer in een stuk zachtere lucht terechtkomen waarbij de temperaturen weer richting dubbele cijfers kunnen gaan. We kunnen in de loop van de dag maxima halen die tot rond een graad of 10-11 halen. Het blijft overwegend droog, maar er is dan wel duidelijk meer bewolking waaruit af en toe al eens een drup regen zou kunnen vallen, maar het gaat dan om erg kleine hoeveelheden en de droge perioden overheersen meer dan duidelijk.

Vrijdag en in het weekend blijft het ook veelal droog, maar het koelt dan wel weer af naar maxima van een 7 tot 8 graden. Het is wel overwegend bewolkt met van tijd tot tijd wat zon, maar die komt niet meer zo goed aan de bak als dat deze dagen het geval was.