De dag start net als gisteren met lichte vriestemperaturen. Die schommelen overal in de regio rond een 2-tal graden onder het nulpunt.Veel lager dan dat zijn we niet geraakt en komt het kwik ook tegen zonsopkomst niet meer te zitten, ondanks het feit dat er nochtans momenteel wel brede opklaringen zijn. Die opklaringen blijven nog een tijdje aanwezig. Zeker deze ochtend kunnen we nog profiteren van brede opklaringen, al kan er van tijd tot tijd ook een wolkenveld voorbijdrijven. Gaandeweg de dag komt er echter stilletjesaan steeds meer bewolking opzetten door een storing die ons nadert vanaf de Britse Eilanden. Het is geen massief pak wolken, er zitten nog wel een aantal gaten in, maar de bewolking neemt in de loop van de dag toch geleidelijk aan verder toe. Gaandeweg de dag stijgt zelfs de kans op een enkel buitje, eventueel met een winters karakter. De maxima lopen daarbij ook geleidelijk aan op en kunnen tegen het eind van de middag naar een waarde van 4 à 5 graden gaan. Dat komt mede omdat de wind naar een meer zuidwestelijke hoek draait en daarmee wat minder koude lucht kan binnenlekken.

Vanavond en vannacht is het dan weer wisselend bewolkt, maar de wolken overheersen toch duidelijk. Tijdens de opklaringen die er nog zijn, kan het wel nog flink afkoelen, maar veel meer dan minima rond -1 tot hoogstens -2°C zitten er ook dan totaal niet in waarmee ook komende avond en nacht de koude weer beperkt blijft tot lichte nachtvorst. Verder is het niet helemaal onmogelijk dat er in de avond links of rechts nog een enkel buitje zou vallen. Ook al stellen die buitjes bitter weinig voor, het is er wel voor uitkijken want dat ene lokale buitje kan wel voor gladheid zorgen. De wegen liggen er ook dan wel over het algemeen prima bij want de bodem is droog, maar een lokaal buitje kan er dan wel op die plek voor zorgen dat het daar wel glad kan worden.

Ook morgen wordt een dag met licht winters weer, maar helaas is dat dan wel weer de variant met dikwijls veel wolkenvelden. We houden het morgen wel droog en een zwakke tot hoogstens matige wind uit een meest zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. De maxima komen daarbij ook morgen uit rond een 4 à 5 graden tegen het eind van de dag.

De nacht naar vrijdag gaat het dan vervolgens weer een graadje vriezen, maar niet veel meer dan dat. De bewolking overheerst dan echt helemaal en er is maar weinig of geen ruimte meer voor opklaringen. De wind zit dan in een zuidelijke hoek en trekt ietwat aan op nadering van een zwak front dat er in de loop van vrijdag zal doorkomen.

Vrijdag wordt de moeilijke dag van deze week. Er trekt dan in de loop van de dag een zwakke storing van west naar oost. Die storing brengt ons in eerste instantie wat sneeuw. Het zijn zeker geen grote hoeveelheden zoals we dat in december hebben gekregen, maar het is niet uitgesloten dat er toch zeker landinwaarts een paar centimeter sneeuw valt. Die kan dus tijdelijk blijven liggen, maar in de loop van de dag gaat dat over in smeltende sneeuw en uiteindelijk regen. De temperaturen lopen immers op en kunnen tegen het eind van de dag dan weer naar een 4 à 5 graden oplopen bij een dan naar west draaiende wind.

In de nacht zaterdag is het dan weer wisselend bewolkt en is weer een graadje vorst niet onmogelijk.

Zaterdag en zondag lopen de temperaturen verder op. Zo kunnen we zaterdag naar 6 graden gaan, zondag kan het 7 tot 8 graden worden. In de nachten blijft wat lichte nachtvorst echter wel mogelijk. Vooral zondag neemt ook de kans op regen verder toe wanneer een actievere srtoring ons in de loop van de dag nadert.